Vasárnap, 2024-05-19
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

1:03 AM
Medence szegéykő szeletelt téglából

tégla sarokelemElviselhetetlen hőség, állandó rohanás, kötelezettségekkel teli, felgyorsult világ. Ki ne szeretné magát saját privát strandján lehűteni. Medence kialakításán gondolkozol? Süllyesztett vagy feszített víztükörrel? Milyen előnyei és hátrányaik vannak? Mi alapján dönts? Mindenképpen szükséges a medencét körülölelő szegélykő? Mi alapján válassz medence szegélykövet?

Olvass tovább, hogy részletes betekintést nyerj a medence szegélykövek világába!

A süllyesztett víztükrű medence előnyei

Kétségkívül költséghatékonyabb megoldás a süllyesztett víztükrű medence de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé minőségi is.Ennek egészen egyszerű oka van: míg a süllyesztett típusú medence esetében a vízfelszín és a medence széle közt 15-20cm különbség van, addig a feszített víztükör esetében nincs holttér a perem és a medence között. Az első esetben tehát a fürdőzők által kiszorított víz így is a medencén belül marad, ezt pedig a medence oldalfalába szerelt szkimmerek segítségével biztosítják, mely nem csak gazdaságosabb, de egyben környezetbarát megoldást is tesz lehetővé. Ezzel a ellentétben, egy feszített típusú medence árát meg kell fizetnünk. Való igaz, hogy könnyebb tisztán tartani, viszont klasszisokkal nagyobb beruházással is jár. A pazar látvány biztosításához csatornarendszer beépítésével szükséges, hogy a víz ne folyjon ki, hiszen a vízfelszín használat közben is a medence síkjával egy szintbe esik, függetlenül attól, hányan tartózkodnak benne. A többlet vizet a medence köré épített vályú rendszer nyeli el és tárolja a kiegyenlítő tartályban.
Ennek tudatában kijelenthetjük azt is, hogy a süllyesztett víztükrű medence:
- lényegesen gyorsabban kiépíthető
- kisebb beruházás
- környezetbarát
- kisebb kertekben is kialakítható

A medence szegélykő szerepe

Láttál már Te is baki videókat medenceszélen való brutális elcsúszásokról igaz? Kevésbé szórakoztató mikor veled történik vagy a pároddal, esetleg a gyermekeddel.. Főleg, hogy valójában nem is feltétlenül tehetsz róla. A balesetek nagy része abból adódik, hogy csúszik a medence széle. A jó hír viszont az, hogy ezt nagyon könnyen kivédheted a szeletelt téglából készült medence szegélykővel! Vizsgáljuk meg először azt a kérdést, hogy miért szükséges medencédhez szegélykő?

Medence szegélykő, mint esztétikus keret

https://www.instagram.com/p/CMkX90IIms1/ Téged is lenyűgöz a feszített víztükrű medence pazar megjelenése de helyhiány miatt, vagy anyagi okokból a süllyesztett típusú mellett döntöttél? A jó hír az, hogy egy jól megválasztott szegélykővel így is impozáns hatást érhetsz el. Egyéb funkciói mellett a szegélykő keretbe foglalja kerted ékességét, kiemelve annak szépségét. Szegélyezd Te is medencéd és élvezd a szemet gyönyörködtető eredményt!

A medence szegélykő véd a megcsúszástól

Ne csupán ízléses legyen medencénk, fordítsunk kellő figyelmet a csúszásmentességre, még vizes lábbal is! Az általunk forgalmazott szegélykövek(1) csúszásmentesek de érdemes a talaj irányába enyhén lejtve beépíteni, ezáltal biztosítjuk, hogy nem álljon meg a medence szegélykő felületén a víz. Ha még ezt is kevésnek éreznéd, vannak fokozottan csúszásmentes vagy mosott kavics felületű kövek, melyek még magasabb szintű csúszásmentességet biztosítanak.

A medence szegélykő véd a kosztól

A szél által összehordott törmelék kupac és egyéb szennyeződések bejutását a medencébe meggátolja a szegélykő. Köszönhetően annak, hogy kiemelkedik a medencét körülvevő járókő szintjéből, a nyári nagy esőzés, vagy gigászi pancsolás után felgyülemlett vizet is távol tartja a fürdőtértől.

A medence szegélykő praktikus mint hullámtörő és mint kapaszkodó

Mindamellett, hogy mérsékli a hullámzó víz kicsapódását kapaszkodási felületet biztosít, mely biztonságérzetet ad gyermekeknek és időseknek egyaránt de felnőtteknek is mélyebb víz esetén.

A medence szegélykő lezár

A szegélykő a medence peremét vízmentesen lezárja, ennek hiányában ugyanis a esővíz utat tör magának a burkolatot rögzítő ragasztón keresztül, egész évben nyirkosan tartva a betonszerkezetet, ezután pedig csak idő kérdése, hogy apránként komolyabb károk keletkezzenek. Ez különösen fontos a fóliával, csempével és üvegmozaikkal burkolt medencék esetében!

A gömbölyített medence szegélykő megvéd a perem élétől

Cégünk által foralmazott medence szegélykövek elővigyázatossági okokból mindkét fele gömbölyített, tehát medence külső és belső felől is. Ez azért fontos, mert: a belső gömbölyített szél véd attól, hogy hátunkat, derekunkat ne verjünk be a külső gömbölyített szél véd attól, hogy lábunkat ne verjük be, ezzel sérülést okozva.

A műemlék téglából készült medence szegélykő

Sokféle anyagból készítenek medence szegélykövet, a teljesség igénye nélkül: gránit, márvány, műkő.. Ízlése és rendelkezésére álló anyagi forrása szerint mindenki megtalálja a számára legideálisabbat. Mi azonban még mindig a fagyálló műemléktéglára voksolunk. 6 cm és 10 cm-es tégláinkból kialakított sarokelem kiválóan alkalmasak nagyobb ívű medencék kialakítására legyen szó süllyesztett, vagy feszített víztükrű medencéről.

A tégla megunhatatlan, természetes megjelenésével tökéletesen bármilyen környezetben, bármilyen anyaggal, nem csak praktikus, de egyben stílust is ad otthonodnak. Ha éppen kertépítésben, kerttervezésben vagy és kedvet kaptál a műemlék tégla sokoldalú felhasználáshoz, inspirálódj blogunkból, hogy otthonod igazán egyedivé tedd! 

Kategória: Áruk és szolgáltatások | Megtekintések száma: 130 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): tégla, műemlék tégla, szeletelt tégla | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Szeptember 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz