Vasárnap, 2024-05-19
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

2:16 AM
Minőségi fehérje kell az izomépítés eléréséhez

Akik még csak kóstolgatják a témakört, azok nem is tudják, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy tudtosan tegyenek lépéseket a fejlődéshez. Rengeteg tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy az ember a saját testét megismerve hozzon tudatos döntéseket például a táplálkozása során. Még Kiss Jenő mondta az egyik videójában, hogy "amit eszel azzá leszel". Jót mosolyogtam a mester szavain, de vagy egy hét telt el, mire leesett, hogy mekkora igazság.

A minőségi táplálkozás mellett érdemes számolni a kalóriák mennyiségét, amit elfogyasztunk, mert ennek majd a kétszeresét kellene bevinnünk, ha valóban fejlődni szeretnénk. Vannak akiknek ez a kategória már megeröltető és egy folyamatos sakkjátszmának tűnhet, hogy órára pontosan kell elfogyasztanunk a táplálékot. Érdemes továbbá tudatosan bevinni és számolni a fehérjét. Mennyit tudunk sziládt tápanyagként és mennyi fehérje turmix formájában bevinni. Egy 90 Kg-os férfinek illik 200 grammot egy nap bevinne, amennyiben fejlődni szeretne. A hagyományos étkezéssel ne számítsunk nagy előrelépésre, vagy izomgyarapodásra. Sok húst és zöldséget fogyasszunk.

Fehérje, de milyen?

Az első és egyben legfontosabb, hogy csak minőségi fehérje fogyasztását ajánljuk.A gyenge minőségű és szénhidráttal előre bekerverve kapható fehérjéket nem ajánljuk. Legalább a szénhidrát legyen meg a napi természetes úton bevitt szilárd tápanyaggal. Persze ez alatt sem a cukrot és a kenyeret értjük! Rengeteg ismert és elismert gyártó létezik, akik minőségi táplálékkiegészítő termékek gyártására szakosodtak. Termékeikkel olyan célok elérésében segítették támogatott sportolóikat, amelyek nélkül nem tudták volna hozni a formájukat.

A fehérjék között létezik tejsavó fehérje, casein tartalmú, rízsből kivont, növényi és állati eredetű fehérjék. Vannak gyors felszívódásúak, amelyek kifejezetten edzés után fogyaszthatók, így elősegítve az izom tápanyaggal való ellátását.A lassú felszívódású fehérjék első sorban a pihenés alatti egyenletes fehérje felszívódást biztosítják a szervezet számára. És fontos a pihenés is, hiszen az izom ilyenkor fejlődik és nő valójában.

 

Kategória: Egészség | Megtekintések száma: 122 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): fehérje. | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Január 2021  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz