Vasárnap, 2024-05-19
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

4:04 AM
Van különbség sűrített levegő és sűrített levegő között a rozsda eltávolításhoz kell

Homokfúvás BudapestenA kompresszor méretezésénél a következő tényezőket kell figyelembe venni: Üzemeltetési ciklus: Az üzemi ciklus az az idő százalékos aránya tíz percenkénti lépésekben, amikor a kompresszor szivattyúját működtetni kell. Például, ha a kompresszor működési ciklusa 50/50, és a kompresszor 10 percig fog működni, akkor együttesen legfeljebb 5 perc BE és 5 perc KI állapotban kell működnie. A munkaciklus növekedésével a szivattyú hosszabb ideig működhet hűtési szünet nélkül.

A forgócsavaros légkompresszorok jellemzően hosszabb működési ciklusokkal rendelkeznek, mint a dugattyús légkompresszorok. A legtöbb dugattyús légkompresszor 100% -os üzemi ciklusokkal érhető el. Ez a nagy igénybevételi ciklus általában alacsonyabb kompresszorsebességet eredményez, amely lehetővé teszi a hűvösebb sűrített levegő előállítását. További információ a levegőfogyasztási táblázatban található . Levegőmennyiség (CFM): A robbanószekrény használói általában a kompresszorok méretét a kompresszor lóerejének (HP) besorolása alapján hajtják végre. A történelmi ökölszabály szerint minden kompresszor lóereje négy CFM-et produkálna.

Ezért egy 20 lóerős kompresszornak elméletileg 80 CFM sűrített levegőt kell előállítania. Ez azonban már nem igaz, különösen a 10 lóerős vagy annál kisebb légkompresszorok esetében. Jelenleg nem szokatlan, hogy a kicsi 5 lóerős kompresszorok kevesebb, mint két CFM-et produkálnak minden lóerőre. Ezért amikor kompresszort vásárol, fordítson nagyobb figyelmet a CFM-re, mint a HP. Ha egy dugattyús dugattyús légkompresszort akarunk használni (lásd az alábbi meghatározást), mindig jobb, ha túlméretezik a gépet, mint alulméretezik. Határozza meg jelenlegi követelményeit, vegye figyelembe a jövőbeli követelményeket és a légitársaság veszteségét, majd szorozza meg a teljes CFM-et 1,5-tel.

Ez elegendő sűrített levegőt biztosít az 50% -os munkaciklushoz. Légnyomás (PSI - font per négyzet hüvelyk): A nyomást a robbanószekrényben a kívánt robbanásnyomás határozza meg. Fontos, hogy a légkompresszor fenntartsa a légnyomást, mint amit a robbanószekrény előír. Ha a robbantási művelet 80 psi-t igényel, akkor az egyfokozatú kompresszor (lásd a légkompresszor definícióit), amely 95-125 psi között működik, feltételezve, hogy a kompresszor elegendő légmennyiséget (CFM) termel a robbanószekrény működtetéséhez.

Áramforrás: Gyakran a légkompresszor működtetésére rendelkezésre álló elektromos teljesítmény a korlátozó tényező. A leggyakoribb elektromos aljzat névleges értéke 115 V (120 V) és 20 amper. Ez a légkompresszor motor méretét körülbelül 2 LE-re korlátozza, kivéve, ha új 208V-230V egyfázisú panelt adnak hozzá az áramkör frissítéséhez. Az energiaköltségek összhangban tartása érdekében a légkompresszort mindig ajánlott 230 V-460 V feszültséggel működtetni. L

ÉGKOMPRESSZOROK TÍPUSAI Dugattyús légkompresszorok: 100 PSI –1 / 2 LE és 1 CFM - 1 250 HP és 6300 CFM méretek A dugattyús légkompresszorok pozitív térfogatú kompresszorok. Ez azt jelenti, hogy egymás után levegőmennyiséget vesznek fel, amelyek zárt térben vannak, és ezt a levegőt magasabb nyomásra emelik. A dugattyús légkompresszor ezt úgy valósítja meg, hogy a hengerben lévő dugattyút tömörítő és elmozdító elemként használja. A dugattyús légkompresszor minden egyes hengerben számos automatikus rugós szelepet használ, amelyek csak akkor nyílnak meg, ha a szelepen a megfelelő nyomáskülönbség van. A beömlő szelepek akkor nyílnak meg, ha a henger nyomása kissé a bemeneti nyomás alatt van.

A nyomószelepek akkor nyílnak meg, amikor a henger nyomása kissé meghaladja a nyomó nyomást. A dugattyús légkompresszor akkor tekinthető egyhatásúnak, ha a levegő összenyomását csak a dugattyú egyik oldalán hajtják végre. A dugattyú mindkét oldalát használó kompresszor kettős hatású. A kompresszor akkor tekinthető egyfokozatúnak, ha a teljes kompressziót egyetlen hengerrel vagy párhuzamos hengercsoporttal hajtják végre. Sok alkalmazás olyan feltételeket tartalmaz, amelyek meghaladják az egyetlen tömörítési szakasz gyakorlati lehetőségeit. A túl nagy tömörítési arány (abszolút nyomás / abszolút szívási nyomás) túlzott nyomáshőmérsékletet vagy más tervezési problémákat okozhat.

Gyakorlati célokból a legtöbb növényi 100 lóerő feletti légkompresszor többlépcsős egységként épül fel, amelyben két vagy több kompressziós lépést sorozatosan csoportosítanak. A levegőt általában a szakaszok között hűtik, hogy csökkentse a következő szakaszba jutó hőmérsékletet és térfogatot. A dugattyús légkompresszorok kaphatók léghűtéses vagy vízhűtéses, kenett és kenetlen konfigurációkban, és csomagolhatók a nyomás és a teljesítmény széles választékának biztosítása érdekében. Rotációs légkompresszorok: 30 - 3000 CFM A rotációs légkompresszorok pozitív térfogatú kompresszorok. A leggyakoribb rotációs légkompresszor az egylépcsős spirális vagy spirális lebeny olajolajjal elöntött csavaros légkompresszor. Ezek a kompresszorok két forgórészből állnak egy házban, ahol a rotorok belső térben összenyomják a levegőt. Nincsenek szelepek.

Homokfúváshoz elegendő mennyiségű levegőt kell termelnie a kompresszornak, valamint a puffertartály mérete sem mindegy a gép folyamatos, vagy szakaszos működése miatt.

Az egyszerű kialakítás és a minimális kopó alkatrészek miatt a forgócsavarokat, a légkompresszorokat könnyű karbantartani, működtetni, és nagy telepítési rugalmasságot biztosítanak. Rotációs légkompresszorok bármilyen felületre felszerelhetők, amely elviseli a statikus súlyt. Ezek az egységek alapvetően olajhűtésesek (léghűtéses vagy vízhűtéses olajhűtőkkel), ahol az olaj tömíti a belső hézagokat. Mivel a hűtés közvetlenül a kompresszor belsejében történik, a munkadarabok soha nem tapasztalják extrém üzemi hőmérsékletet. A forgókompresszor tehát folyamatos üzemű, léghűtéses vagy vízhűtéses kompresszorcsomag. A kétlépcsős olajba öntött rotációs csavaros légkompresszor rotorpárokat használ egy kombinált légvégi egységben. A tömörítés megoszlik az első és a második szakasz között, sorozatban folyik. Ez az össztömörítés hatékonyságát a teljes terhelés teljes kilowatt-fogyasztásának tizenöt százalékáig növeli.

A kétlépcsős rotációs légkompresszor ötvözi a forgócsavaros kompresszor egyszerűségét és rugalmasságát a kétfokozatú, kettős működésű, dugattyús légkompresszor energiahatékonyságával. Kétfokozatú forgócsavaros légkompresszorok kaphatók léghűtéses és vízhűtéses csomagokban. Az olajmentes forgócsavaros légkompresszor speciálisan kialakított levegővégeket használ fel a sűrítő kamrában lévő olaj nélküli levegő sűrítésére, ami igazi olajmentes levegőt eredményez. Olajmentes forgócsavaros légkompresszorok állnak rendelkezésre léghűtéssel és vízhűtéssel, és ugyanolyan rugalmasságot biztosítanak, mint az olaj által elárasztott forgók, ha olajmentes levegő szükséges. Rotációs csavaros légkompresszorok állnak rendelkezésre léghűtéssel és vízhűtéssel, elárasztott olajjal és olajmentesen, egy- és kétfokozatúak. Konfigurációban, nyomásban és kapacitásban az elérhetőség széles skálája áll rendelkezésre.

Centrifugális légkompresszorok: 400 - 15 000 CFM A centrifugális légkompresszor egy dinamikus kompresszor, amely a forgó járókerékből a levegőbe történő energia átvitelétől függ. A rotor ezt úgy valósítja meg, hogy megváltoztatja a levegő lendületét és nyomását. Ezt a lendületet hasznos nyomássá alakítják azáltal, hogy egy álló diffúzorban lassítják a levegőt. Tervezése szerint olajmentes kompresszor. Az olajjal kenett futómű tengelytömítésekkel és légköri szellőzőkkel van elválasztva a levegőtől. A folyamatos igénybevétel, kevés mozgó alkatrésszel különösen alkalmas nagy volumenű alkalmazásokhoz, különösen ott, ahol olajmentes levegőre van szükség.

A centrifugális légkompresszorok vízhűtésesek, és általában úgy vannak csomagolva, hogy tartalmazzák az utóhűtőt és az összes kezelőszervet. Tartály mérete: Soha ne vegye figyelembe a kompresszor túlméretezett tárolótartályának méretét az alulméretezett kompresszor CFM térfogatárama esetén. A tartály kapacitása csak akkora, mint a tényleges robbantási nyomás felett tárolt levegő mennyisége. Ne feledje, mennyi időbe telik, amíg a kompresszor kitölti a teljes tartályt, és ne feledje, hogy a robbantáshoz csak az a tényleges robbantási nyomás felett használható mennyiség. Csökkentett nyomáson történő robbantás csökkenti a súrlódási hőt, amelyet a rész súrlódási sebessége hoz létre. Amikor a robbantási nyomás csökken, a súrlódási hő csökken, ami megnövelt robbantási periódusokat eredményez. Példa ... A jármű gumiabroncsának levegője kevés.

A gumiabroncs nyomása 25 psi. A nagyon nagy, nagy házban tárolt sűrített levegőt szeretné használni, mint egy kompresszor tartály. A tartály nyomása 20 psi, a tartályban lévő levegő mekkora része használható? "EGYIK SEM. SŰRÍTETT LEVEGŐRENDSZEREK A sűrített levegő tömény olajat, vízgőzt, szennyeződéseket és egyéb szennyeződéseket tartalmaz, amelyek károsíthatják a légitársaságokat és a robbanógép pneumatikus alkatrészeit. Mielőtt a sűrített levegőt felhasználná a robbanószekrény működtetésére, le kell hűteni és szárítani, szűrni és a kívánt üzemi nyomásra beállítani. A megfelelően előkészített sűrített levegő meghosszabbítja a berendezés élettartamát, növeli a hatékonyságot és csökkenti a robbanó berendezés karbantartási költségeit. Ez általában egy robbantási művelet ajánlott beállítása. Előfordulhat, hogy egyes alkatrészekre nincs szükség (az adott alkalmazáshoz mindig forduljon sűrített levegő szakértőihez).

Kategória: Áruk és szolgáltatások | Megtekintések száma: 108 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): szemcseszórás, homokfúvás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Február 2022  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz