Hétfő, 2024-05-06
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

2:18 AM
A kollagén ital jobban felszívódik, mint a por, vagy kapszula?

Ha működik, akkor pontosan mennyi folyékony kollagént kell fogyasztani ahhoz, hogy észrevegye a bőrén lévő különbséget? Bevontuk a szakértőket, hogy kiderítsék, van-e szilárd tudomány a kollagénitalok és kiegészítőik mögött, és felfedjük, hogy valóban érdemes-e hozzáadni étrendjéhez.

Először is, mi is az a kollagén?

„Maga a kollagén egy különleges fehérje, amely számos fontos aminosavat tartalmaz: a szöveteket és a csontokat egyben tartó építőelemeket” – magyarázza Amanda Griggs, az Urban Retreat Khera-Griggs Cleanse Klinikájának táplálkozási szakértője.

"Segít a bőr erősségének és rugalmasságának biztosításában, valamint serkenti a hialuronsav termelését." Számos különböző típusú kollagén található a testben, a csontoktól és az izmoktól a hajig és a bőrig.

A kutatások azt mutatják, hogy bizonyos formák felelősek bőrünk szerkezetéért és rugalmasságáért, de 25 éves korunk után évente hajlamosak vagyunk természetes készleteink körülbelül 1,5%-át elveszíteni. „Sok tényező tovább lassíthatja kollagéntermelésünket, beleértve az öregedést, a dohányzást, a túlzott cukorszintet, az UV-sugárzást, a túlzott alkoholfogyasztást és a denaturált feldolgozott élelmiszerek fogyasztását” – mondja Griggs.

A hosszú távú eredmény? Attól tartunk, lazább bőr és finom vonalak. Kihasználva az öregedés jelei iránti kollektív megvetésünket, a kollagénes italok elárasztották a piacot. Naponta fogyasztva azt állítják, hogy feltöltik a kollagénkészletet, és belülről kifelé javítják az arcbőrödet. „Ezek a márkák azt állítják, hogy italaik számos öregedésgátló előnnyel járhatnak, kezdve a haj és a bőr javításán, a körmök erősítésén, az ízületek helyreállításán, sőt a bélrendszer gyógyításán keresztül is” – magyarázza Griggs. Sajnos a kollagén nem vegánbarát táplálékkiegészítő, mivel vagy szarvasmarha- (a tehenek kötőszövete) vagy tengeri (halbőr) forrásokból származik. Sok mai márka a húsipar és a halászat melléktermékeit használja kollagén beszerzéséhez. Léteznek vegán termékek, amelyek azt állítják, hogy fokozzák a szervezet természetes kollagéntermelését, de ez nem ugyanaz, mint a vegánbarát kollagén-kiegészítő, ezért figyelmesen olvassa el a címkéket. Szóval, a vegán kollagén tilos? Valójában az induló technológiai vállalkozások jelenleg laboratóriumban előállított kollagén peptidekkel kísérleteznek, de a végső cél nem egy szépségjavító kiegészítő előállítása, hanem a zselatin helyettesítője az élelmiszergyártásban.

Kategória: Egészség | Megtekintések száma: 76 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): bőrfeszesítés, collagen, kollagén | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  December 2022  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz