Vasárnap, 2024-05-19
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

1:20 AM
Klímaszerelés és klímatisztítás Budapest 0-24

A klíma már manapság nagyon elterjedt eszköz, sokaknál elvárás, hogy legyen a lakásban, akár egy albérletkeresés egyik fő kritériuma is lehet. Azért praktikus, mert nem csak hűtésre, hanem fűtésre is használhatjuk. A leggyakoribb hely, ahol megtalálhatók, azok a háztartások, üzletek. Ezek összefoglaló neve komfort klíma. A technológia fejlődésével ezek fogyasztása is csökkent, így ma már nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy valaki megengedhesse magának, hiszen a villanyszámlánkon alig fog meglátszódni. Amennyiben vágya egy hűs lakásba hazaérni egy forró, nyári napon, vagy meleg otthonba érkezni a kinti havas, szeles téli időjárásból, mindenképpen ajánljuk magunkat! Mi teljesítjük vágyát! Csupán fel kell szerelni egy légkondicionálót és vágya máris teljesült.

Vannak, akik otthonosan mozognak a szerelés világában hobby szinten, így magabiztosan gondolhatják, hogy Ők könnyedén felszerelnek egy klímát akár a saját otthonukba, akár egy kis plusz jövedelem fejében barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek. Nekik üzennénk, hogy NE! Bár könnyűnek tűnhet, mégis szakképesítést igényel. Egy-egy kifelejtett lépés vagy nem alaposan elvégezett, például a vákuumozás hiánya vagy csak egy csatlakozás elhibázása komoly gondokhoz vezethet a vezérlésben. Ezek miatt megnőhet a villamosenergia fogyasztása vagy kilyukadhat a csőhálózat is. Ha saját kezűleg végezzük el a munkát, a garanciánk is elveszhet a gépre. Minden klímaszerelő rendelkezik egy úgynevezett Kék kártyával, melynek jogosultságát online tudjuk ellenőrizni még mielőtt bármilyen munkával is megbízzuk az illetőt, vagy esetleg előre fizetünk neki. Tehát alaposan győződjünk meg, hogy ha légkondicionálót szeretnénk otthonunkba, üzletünkbe, mindenképpen megfelelően képzett emberre, cégre bízzuk a munkát!

A klímaszerelés menete:

A klímabeszerelés minden esetben egy helyszíni felméréssel kezdődik. Ekkor beszéljük meg az ügyféllel, hogy hova szeretné felrakatni a gépet, milyen eszközt szeretne és mindenképpen fontos szempont, hogy mi az a maximális költség, amit rá tud fordítani. Miután lefektettük az alapokat, a következő időpont már a felszerelésé lesz. A cél, hogy a hűtés/fűtés huzatmentesen történjen, így ezen szempont figyelembevételével a kijelölt helyen megkezdjük a munkálatot. Elsőkén a kültéri egységet szereljük fel, mely a fal fúrása miatt járhat egy kis porral, kosszal, de szakembereink ezt azonnal eltakarítják maguk után a folyamat közben. Szükség van a csövek, vezetékek helyének kialakításhoz ilyen munkálatokra, így sajnos ez elengedhetetlen. Ezt követi a beltéri egység felhelyezése. Ha minden tökéletesen a helyére került, kezdetét veszi az üzembehelyezés. Itt is fontos megemlíteni, hogy mindenképpen szakember segítségével legyen végrehajtva a folyamat, hiszen nem csak a garanciát veszíthetjük el, hanem a készülék élettartama is jelentősen lerövidülhet, esetleg a működésében problémák merülhetnek fel a későbbiekben.

Mi ez a folyadék, ami távozik a klímából?

A belvárosban sétálva a panelek, lakóházak mentén majdnem mindenkivel előfordult már, hogy a fejére cseppent valami. Lenézve tócsát is láthattunk. Nos ez nem más, mint a légkondicionálóból távozó kondenzvíz. Alap esetben ennek a helye nyári időszakban az eszköz belsejében van, míg amikor fűtünk vele, akkor pedig a kültéri egységben. Ezt a vizet el kell vezetni. Ennek többféle módja is lehet. Egyik az, ha kültérre vezetjük el, ami lehet lefolyó, csatorna vagy bármilyen vízgyűjtő edény. A másik megoldás, ha az ingatlanon belül van megoldva, például a WC-be vagy mosogatóba engedjük bele. Ha fűtünk a géppel, akkor gondoskodnunk kell a vízelvezető cső fagymentesítéséről is. Ha ez nincs megcsinálva és esetleg jégdugó keletkezik a csőben, az károsíthatja az egész kültéri egységet is. Ajánlott ezt már a beszereléskor megcsináltatni, hogy később már erre se legyen gondunk. Ehhez is kérjük szakemberek segítségét! Fontos a klímatisztítás egészségügyi és üzembiztonsági szempontból egyaránt.

Többnapos takarítás követi a klímabeszerelést? 

Mindent bekalkulálva a szereléstől, a takarítások, a munka körülbelül 4 órát vehet igénybe. Hangsúlyozzuk, hogy ez egy becsült idő, hiszen minden munka, klímaszerelés hossza függ az adott helyszíntől, a választott géptől és a körülményektől. Az eszközök hiányára nem kell gondolnunk, hiszen jól képzett embereink minden helyzetre fel vannak készülve, legyen szó akár alkatrész hiányáról is. Azt gondolnánk, hogy a szerkezet felszerelése és beüzemelése után 10-20 évig nincs is semmi teendőnk, csak használni azt. Ez nagyon gyakori tévedés! Az emberek sűrűn megfeledkeznek a klíma tisztításáról. Ezt ajánlott évente kétszer elvégeztetni szakemberrel. Két dolgot is fontos megemlíteni ennek okáért.

Az egyik, ami motiváló lehet, a pénz. Ha ez nincs elvégezve rendszeresen és alaposan, berendezésünk idő előtt meghibásodhat vagy extrém esetben akár teljesen használhatatlanná is vállhat. A másik, ami fontosabb a pénznél, az egészség! Mindenki, akinek vannak bútorai, TV-je láthatja, hogy napról napra mennyi por rakódik le ezek felületén. Elég már csak a nagytakarítás másnapján végig húzni az ujjunkat, és akár kezdhetnénk is elölről a munkát. Nos, akkor képzeljük el a klímánk lamelláit, melyek hónapokig, ne adj Isten, évekig nincsenek tisztítva. Ha csak a port említjük, használatkor ezekről a lamellákról bekerül a kosz az otthonunkban lévő levegőbe, amit keringetés során újra beszív, majd újra kifúj gépezetünk.

Mi ezt a levegőt a porral együtt belélegezzük. És ugyebár korábban beszéltünk a kondenzvízről, mikoris megemlítettük, hogy a klímaberendezés belsejében nedvesség van. A pangó víz köztudottan a gombák, baktériumok, vírusok melegágya. Ezek az idő alatt, míg nem tisztítják, fertőtlenítik ki légkondicionálónkat és emellé még csak nem is használtuk hónapokig az eszközt, nagyon könnyen, alattomosan elszaporodhatnak. Családunk és magunk egészsége is veszélybe kerül, hiszen könnyen tüdőgyulladáshoz vezethet, ha ezek a gombák, baktériumok bejutnak a lélegzetvételeink által szervezetünkbe. Tehát nagyon fontos erre odafigyelni! Egy ilyen tisztítás nem kerül sokba és nem is emészt fel több órát.

A klíma fogyasztása

„Milyen hatással lesz a villanyszámlámra, ha használom a klímát minden nap?” – általában nem több, mint egy hajszárítóé vagy egy porszívóét. Persze ez több tényezőtől is függ. Amivel mi tudjuk csökkenteni a klímaberendezés elektromos áram fogyasztását, az a rendszeres tisztítás, karbantartás. Ha vastagon lerakódik a kosz a lamellákon, gépünk nehezebben mozgatja azokat, nehezebben áramoltatja a levegőt, így megnőhet az energiaszükséglete. Függ a kint és a benti hőmérséklet-különbségtől. Amennyiben kint kánikula van, nem ajánlott sem egészségi, sem pedig a fogyasztás szempontjából túlságosan alacsonyra beállítani a hőmérsékletet.

Ugyanez igaz, ha fűtésre használjuk gépezetünket. Minél nagyobb a különbség, annál jobban kell dolgoznia a légkondinak. Függ a bent működtetett elektronikai gépektől is, hiszen azok is fűtik a teret. Ez meleg időszakban hátrány, hideg időben viszont előny lehet. Tovább nagyon fontos a hőszigetelés! Logikusan végig gondolva, ha megfelelően van szigetelve az ingatlan, az könnyebben megtartja hőmérsékletét. NE kapcsolgassuk az eszközt folyamatosan ki-be!! Ez jelentősen megnövelheti az energia-fogyasztását és hosszú távon magának az eszköznek sem tesz jót, meghibásodáshoz vezethet.

Kategória: Otthon, család | Megtekintések száma: 126 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): klímaszerelő, klímatisztítás, klímaszerelés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2021  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz