Vasárnap, 2024-05-19
LinkeldBe
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Autó, motor, teherautó [8]
Autómentő cégek, autószervizek, autórisztó és autóbontó, valamint autókölcsönző és autóbérléssel foglalkozó cégek
Otthon, család [5]
Számítástechnika [1]
Egészség [7]
Áruk és szolgáltatások [12]
Építőipar, fuvarozás, építőanyag [8]
Üzlet és pénzügyek [0]
Internet, hoszting, weboldal [2]
Kultúra és művészet [0]
Tudomány és oktatás [0]
Média és hirdetés [0]
Utazás, szállás, turizmus [1]
Tudakozó [1]
Gasztronómia [2]
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

1:54 AM
Milyen egy normális klíma karbantartás? Mit tartalmaz?

Klma karbantartás és klíma tisztításKlímakarbantartás, sokszor halljuk ezt a szót, de nem is tudjuk, hogy mit is kellene, hogy pontosan jelentsen ez önmagában. A klímánk gondtalan, egészséges és üzembiztos működéséhez elengedhetetlen az évi kétszeres tisztítás és karbantartás! Azt gondoljuk, hogy ha nem-, vagy alig használjuk eszközünket, nem is koszolódhat el. Ezért merülhet fel a kérdés bennünk, hogy „Minek?”.

Pontosan ezért, mert nincs használva, a gombák nyugodtan megtelepedhetnek gépünk belsejében. Sajnos ezt rendszeres használat esetén sem lehet elkerülni, csupán nem lesz annyira szembetűnő a porréteg. A klíma karbantartásának első és legalapvetőbb feladata számunkra annak tisztántartása. Ezt évente minimum egyszer végeztessük el szakemberrel, de eszközünk hálásabb, ha kétszer tesszük meg ezt. Ez se nem időigényes, sem pedig költséges dolog.

Ráadásul, ha mi szereltük be készülékét, akkor az első tisztítás ingyenes. Hogyan koszolódhat el a klímánk? Nem igényel semmiféle szakképesítést, hogy megértsük, hogyan, mitől koszolódik el klímánk. Ezek az eszközök úgy működnek, hogy a beltéri egység beszívja a környezetében lévő levegőt, majd azt az alján felmelegítve vagy éppen lehűtve kifújja. Otthonunkban akarva-akaratlanul megülepszik a por, hiába takarít az ember akár minden nap. A hőcserélő lamellák, melyek változtatják a levegő hőmérsékletét és ezen keresztül fújja ki az eszköz, megfogja a bejutott port és az leülepszik.

Miközben klímánk dolgozik a hűtésen, a kicsapódott kondenvizen mégjobban megtapad a por. Ezeknek a lamelláknak a felületén tudnak elszaporodni a gombák, baktériumok, vírusok, melyek már az első használat alkalmával a levegőbe kerülnek és a tudtunk nélkül belélegezzük őket. Ennek elkerülése nem nehéz, nem időigényes és nem is drága. Csupán rendszeresen kell tisztíttatni megfelelő szakemberrel! Ne várjunk, amíg a helyzet már súlyos lesz, akár szemmel látható!

Hívjunk karbantartót évente legalább kétszer!

Miért fontos a tisztítás? Sokakban felmerül a kérdés, miért van szükség tisztításra? Kívülről ugyan nem látszik és talán belül is csak egy picit porosnak látjuk, ám emögött jóval több van. Legelőször a kültéri egység koszolódik el. Ezt a folyamatot meggyorsítja, ha az utca felől helyezkedik el, illetve ha egy nagy forgalmú utcába szereltettük fel. A por annyira felhalmozódhat, hogy a készülék működését megnehezíti, mely komolyabb meghibásodásokhoz vezethet, rövidebb idő alatt, mint azt gondolnánk. A klímatisztítás után nem erőlködik a gép, így kevesebbet fogyaszt és a hatásfoka is javul a készüléknek.

A kültéri egység csak a jéghegy csúcsa. Fontosabb a beltéri egység karbantartása, hiszen ott meleg, nedves a környezet, mely kedvenc telephelye lehet a gombáknak, baktériumoknak, vírusoknak. Tisztítás hiányában ezek a mikroorganizmusok a használat során rettentő könnyen és gyorsan szétszóródnak otthonunkban, ezzel komoly betegségeknek kitéve magunkat. A levegő körforgása során ezen a mikrobák visszajutnak a klímaberendezés rendszerébe, majd később még nagyobbra nőnek és újra a levegőbe jutnak. Csak egy betegséget emeljünk ki a sokból. Vegyük a legionellát.

Ez a tüdőgyulladás fő okozója lehet. Mivel ez az álló meleg vízben szeret lenni, ezért a sokáig tisztítatlan eszközünkben luxus körülmények között tud élni. A berendezés használata közben ez elporlad és az otthonunk levegőjébe jutva pillanatok alatt beszippantjuk. Ezzel el is indul a tüdőgyulladás folyamata. Borzasztó hetek elég nézünk, ha ez megtörténik. Koszos, poros klímánk az allergiások számára is komoly gondokat tud okozni. Azonban ha megfelelő szakemberek segítségét kérjük a rendszeres takarításra, az allergiás panaszok akár meg is szűnhetnek az egyre fejlettebb szűrőrendszereknek köszönhetően. Nem akarunk megrémíteni senkit, hiszen ez ellen nagyon könnyű védekezni.

Klíma tisztítás fontossága, szinte elengedhetetlen egészségünk miatt!

Csupán annyi a feladat, hogy ne feledkezzünk meg klímánkról akkor se, ha hónapokig használaton kívül vannak. Hívjon minket bizalommal!

A klímatisztítás menete

Természetes ott indul el a folyamat, hogy keres egy megfelelően képzett szakembert a tisztítás elvégzésére, bizalommal ajánlva cégünk embereit. Ez az úgymond 0. lépés. Amint embereink kiérkeztek a helyszínre, megkezdik a munkát a kültéri egység portalanításával folyadékmentesen. Ezután következhet a dolog lényegesebb része, a beltéri egység. Leszedjük a szűrőt, majd alaposan lemossuk róla a letelepedett port. Erre alkalmas a sima csapvíz, így ezt a lépést elvégezhetjük a fürdőkádunkban vagy zuhanyzónkban.

Fontos, hogy az elemet hagyjuk megszáradni! Közvetlen a szűrő leszedése után öntsünk fertőtlenítő folyadékot a készülék belsejébe. Amíg szépen letisztítjuk a szűrűt, addig ez a fertőtlenítő teszi a dolgát gépünkkel és tisztítja. Kis idő elteltével beindítjuk a klímaberendezésünket, hogy biztosan jusson az egész rendszerbe a fertőtlenítőszerből. Ez az egyszeri munkafolyamat elpusztít minden baktériumot, vírust, ami az egészségünket veszélyeztetheti. Így legalább fél évig teljes biztonságban élvezhetjük az eszköz nyújtotta kellemes hőmérsékletet. Egyszerűnek tűnik, de semmi esetre se próbálja meg egyedül elvégezni a tisztítást, kérje szakember segítségét! Amennyiben készülékét mi szereltük be, cégünk biztosítja az első tisztítást ingyenesen. Ha klímája ki lett alaposan tisztítva, azonnal érezhető lesz a különbség! Megszabadul az eddig érezhető kellemetlen szagoktól. A klímaszerelés fontos, hogy szakszerűen történjen meg, ez nagy mértékben növeli klímaberendezésünk élettartamát. 

Tisztítás alkalmával észrevehető, ha bármilyen eddig jelét nem adó probléma, meghibásodás van a gépben és ezt a helyszínen lévő szakember akár egyből orvosolni is tudja. De a legfontosabb: az Ön és családjának egészsége biztonságban van a készülékben felgyülemlő baktériumtól, gombától. Ezen nem éri meg spórolni! Hívjon minket bizalommal! Mikor végeztessük el a karbantartást? A legtöbb embernek a klímahasználat szezonjának elején vagy kellős közepén jut eszébe, hogy ráférne gépére egy alapos tisztítás, hiszen eltelt újabb fél év, vagy feltételezve a legrosszabbat, néhány év is. Célszerű előre gondolkodnunk. Ha fűteni szeretnénk készülékünkkel, akkor ősszel, ha hűteni, akkor tavasszal szakembert hívni, hogy elvégezze a tisztítást.

Ezzel magunknak is, és a választott szolgáltatónak is megspórolunk egy kis türelmetlenkedést, feszültséget. Ez a munka nem egy költséges dolog és ráadásul hamar meg is van. Tehát, ha nem akarunk heteket várni, hogy biztonságosan használhatjuk klímánkat, érdemes a szezon előtt felkeresni egy megfelelően képzett szakemberekkel dolgozó céget, hogy mi azonnal élvezhessük az „otthon melegét” vagy épp hűsét.

Kategória: Áruk és szolgáltatások | Megtekintések száma: 125 | Hozzáadta:: Misi | Címkék (kulcsszavak): klíma szerelés, klíma tisztítás, klíma karbantartás, klímaszerelő | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2021  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz